תמרים

חדשות כיפה רבני כושרות 15/05/16 11:50 ז באייר התשעו

שאלה

ישנה שמועה שהרב אליהו זצ"ל אמר שתמר "דתי" לא צריך בדיקה. כלומר, תמר שיש לו "כיפה" - החלק העגול שמחבר בינו לבין הגבעול - לא צריך בדיקה כיון שאין לחרקים דרך להכנס אליו.

האם הדבר נכון, והאם הלכה למעשה, באמת אין צורך לבדוק תמרים כאלו?

לתשובתכם אודה,

אבישג

תשובה

פעם סיפר לי תלמיד חכם גדול ומפורסם שהוא שאל את הרב אליהו זצ"ל שאלה והוסיף ואמר שהוא שמע שהרב (אליהו זצ"ל) אמר כך וכך על השאלה הזאת. הרב אליהו זצ"ל השיב לו שגם הוא שמע "הרי הרים" של דברים בשמו שהוא לא אמר אותם. ולכן בא נשים את השמועות בצד ועיינו ב
http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=71078