הטוב בעיניו הוא יעשה - דבר אמונה ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/05/16 15:25 ב באייר התשעו

שאלה

יום הזיכרון לחללי צה״ל הוא יום לא פשוט ברמה הלאומית ועבורי ברמה האישית, משפחתית.

לפני 6 שנים (מדהים וכואב כמה הזמן פשוט עובר) נספה גיסי באסון השריפה בכרמל, בדרכו למשימה של הצלת חיי אדם.

הייתי אז בת 19, רק סיימתי אולפנה ופתאום מקרה כזה שעוצר את החיים ומטלטל אותם. אחותי הפכה לאלמנה וילדיה ליתומים.

אצל הרבה אנשים, כשיש אסון כלשהו לא עלינו, הדבר מעמיד לא פעם אצלם שאלות רבות באמונה:

למה זה קרה לנו? האם לא היינו מספיק טובים?

גיסי היה אדם טוב, למה זה קרה לו? מה חטאו ילדיו ואשתו שכך נגזר עליהם?

בקיצור, הבנתם את הרעיון.

כמו כולם גם לי עלו הרבה שאלות, ועד היום אני מנסה למצוא לחלקם תשובות.

אז הדבר הראשון שלמדתי הוא שלא לכל שאלה יש תשובה. אכן, יש סיבות לכל דבר, אבל מצד שני יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע.

הנקודה השניה הוארה לי דווקא בספר אמונה כלשהו שקראתי:

הרבה פעמים אנחנו עושים השתדלות בחיינו, ונראה שכל גלגלי השיניים פועלים בצורה הפוכה.

לדוגמה: אנחנו יכולים לנסות להתקבל למקום לימודים, לנסות שוב ושוב ושוב, וזה לא מצליח.

יש רגע שבו פשוט צריך לקבל את הדברים כפי שהם: הקב״ה פשוט כנראה לא רוצה שנהיה במקום הזה.

ומה עם השתדלות?

אז זהו, שאנחנו מחוייבים לעשות את כל ההשתדלות שרק אפשר.

עד שמגיע רגע שבו האמונה היא פשוט להאמין שכך הקב״ה רוצה שיהיה.

אני מודה, זה רגע שקצת קשה לזהות, במיוחד שטבע האדם הוא לא לחדול, אלא להמשיך ולהילחם.

אז אימצתי לי את תפילתו של הרב מרדכי אליהו זצ״ל:

״[ה׳, את הטוב תקרב, את הרע תרחיק, והטוב בעיניך עשה]״.

הטוב בעיניו הוא יעשה...

בת - חן, חברים מקשיבים

batchen10@gmail.com