טארוט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/04/16 22:23 טז בניסן התשעו

שאלה

שלום רב,

אני מתעניין בלימוד אישי של קלפי טארוט-אך לא באופן מיסטי לחיזוי עתידות אלא ככלי טיפולי כפי שעושים זאת מטפלים. האם הדבר מותר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לאור שאלתך למדתי מעט את הנושא והתרשמתי שגם העוסקים בטיפול לא לגמרי מבדילים בין הצד הטיפולי ובין החיזוי. כפי שכותבת אחת המורות: 'גם וגם'.
אני לא מאמין שאם המלמדים רואים בקלפים הללו גם דרך לחזות עתידות אפשר ללמוד אצלם את הקלפים ככלי טיפולי בלבד.

המרחק בין הקלפים הללו והיהדות מתואר יפה בתשובה של הרב שמואל אליהו
https://www.kipa.co.il/ask/show/80038-האם-ללמוד-קלפי-טארוט