הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/04/16 01:05 ט בניסן התשעו

שאלה

אני גר עם שותף חילוני בדירת שותפים. החלטנו בתחילת השכירות כי המרחב הציבורי יישאר שומר שבת, גם כאשר אני לא נמצא פיזית בדירה. כעת השותף טוען שזה מכביד עליו ופוגע בו- הוא רוצה להדליק אורות ולחמם אוכל וכו'.אנחנו בכל מקרה עוד חודשיים וחצי מסיימים את השכירות כך שאין עניין לעזוב את הדירה. אני צריך הסבר- האם חילול השבת שהוא יבצע כשאני לא באזור , מכליל גם אותי בשל היותי שותף בדירה? אוכל להתמודד עם הפגיעה באווירת השבת שלי , אך לא אם יש לי אחריות כלשהיא מבחינה הלכתית..

אשמח אם תוכל להאיר את עיני בנושא ולספק פתרון ביניים כלשהוא...

תודה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אתה לא עובר איסור אם אדם אחר מחלל שבת,

בדרך כלל קיימת מצוות תוכחה - להוכיח אדם מלעשות עבירה,

אבל במקרה זה קשה לקיים את המצווה הזו,

כמובן שצריך לגור עם אדם שומר שבת כדי לא להתרגל לכך שהשבת מתחללת.

בברכה,

דני ארגמן