בשר וחלב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/04/16 10:49 ה בניסן התשעו

שאלה

היי שמי גלעד ואני בן 15.

תמיד אומרים לשמור שש שעות מבשר לחלב וכל מיני שטויות כאלה בעניי זאת שטות אחת גדולה הריי מי שאמר את זה הם היו הרבנים וכאילו איך הם הגיעו למסקנה כזאת שדווקא ככה צריך לשמור לפי איזה פסוק בתנך או איזה משהו שה' אמר הם החליטו אני יודע שיש פסוק בתנך אסור לערבב בשר בגדי אמו כאילו לא לאכול בשר וחלב ביחד אבל אחרי שלמשל סיימתי לאכול בשר אפשר ללכת לישטוף תפה ולאכול חלב השאלה שלי היא כזאת איך הם הגיעו למסקנה שחייב לשמור שש שעות ולמה אנשים שומרים

תשובה

שלום.
כמובן שלא מדובר בשטויות, כיון שזה נכתב על ידי אנשים חכמים וצדיקים שלא עסקו בשטויות.
לגופו של עניין -
התורה אסרה לבשל בשר בהמה עם חלב, וכן לאכול מאכל שבושל כך או להנות ממנו.
כמו בנושאים אחרים גם כאן על פי הציווי של התורה לעשות שמירה נוספת (כמו בשדה מוקשים, שלא שמים את הגדר צמוד למוקש האחרון אלא מרחיקים אותה), חכמים הוסיפו בזה עוד איסורים בכדי להרחיק את האדם מן העבירה.
אחת מן ההרחקות הללו היא ההמתנה שבין אכילת בשר לחלב מכמה טעמים (בשר שנשאר מן השיניים והשפעה של המזון המתעכל בקיבה).
בהרחקה הזאת, הדין המקובל הוא המתנה של שש שעות. אולם, יש קהילות בהן נהגו בהרחקה קצרה יותר.
כל טוב