האם מותר לפתח אפליקציית הימורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/03/16 11:50 יז באדר ב'

שאלה

שלום וברכה

חבר שלי קיבל הצעת עבודה מחברה סטאראפ שנרכשה על ידי חברה שבתחום ההימורים.

חברת הסטאראפ מפתחת משחקים ובין השאר פיתחה לחברה שרכשה אותה אפליקציות בתחום ההימורים.

העבודה כוללת פיתוח אפליקציות בתחום ההימורים ולכן האם מותר לו לעבוד באותה חברה ?

תשובה

שלום

אם מדובר על אתר עבור יהודים, אסור, שיש בזה לחלק מהראשונים חשש אסמכתא לא קניא, וגם לכו"ע מבטל יישובו של עולם אצל חלקם שאין להם עבודה אחרת ומתמכרים לזה. ועוד, שמי שמשחק בזה קל בעיניו להעיד שקר.

אם מדובר באתר לגויים, מותר. ואף שגם לגוי אסור לגזול מגוי שנאמר מכל עץ הגן אכול תאכל, זהו בדיני תורה, אך בדין דרבנן כזה אינו נאסר בו מכמה טעמים, עיין היטב בסמ"ע חו"מ סימן שע ס"ק ג-ד.

כל טוב