משלוח מנות לגוי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/03/16 15:55 י באדר ב'

שאלה

שלום רב,

אני משכיר את דירתה של סבתי לאשה קשישה גויה המוגדרת כעולה חדשה מאוקרניה שהתאלמנה מבעל יהודי איתו עלתה. לאחר תשלום הוצאות היא נשארת עם מעט מאוד כסף למחיה וכבר דיווחתי עליה לרווחה אך לצערי אין להם מקום ברשימת מקבלי מזון והיא ברשימת המתנה. רציתי לדעת האם אוכל לתת לה משלוח מנות בפורים ולצאת ידי חובה והאם אספקת מזון עבורה במהלך השנה תיחשב לי כצדקה מבחינת ההלכה.

בתודה מראש וחג שמח!

תשובה

שלום

א. אין יוצאים בזה ידי חובת משלוח מנות או מתנות לאביונים. אלא תן ליהודים, ואחרי שיצאת ידי חובה תן גם לה מטוב ליבך.

ב. מותר לתת לה צדקה ויש בכך עניין ראוי (נחלקו האחרונים אם מידה טובה או מצווה), אך מעבר למעשר הכספים, שאותו תתן ליהודי אביון.

אל תניח לרווחה, עמוד על כך שיטפלו בה כאילו היתה קרובתך, ובזה תדמה לבורא ב"ה שרחמיו על כל מעשיו.

כל טוב