ללכת לעבודה בפורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/03/16 23:35 ל באדר א'

שאלה

האם מותר ללכת לעבודה בפורים?

תשובה

ב"ה

שלום.

כתב הרמב"ם בפרק ב' הלכה יד " מצוות יום ארבע עשר לפרזים ויום חמישה עשר למוקפים להיות יום משתה ושמחה ומשלוח מנות איש לרעהו ומתנות לאביונים ומותר בעשיית מלאכה ואף על פי כן אין ראוי לעשות בו מלאכה.[אמרו חכמים כל העושה מלאכה ביום פורים אינו רואה סימן ברכה לעולם"]

ובהגדרת מלאכה אין לכבס ולתקן בגדים ולתפור ולהסתפר וכ"ו מהטעם הנ"ל.

ואם מדובר על עבודה שאם הוא לא יעבוד בה ייגרם לו נזק כספי גדול מאוד או שהציבור צריך לו או שמדובר באדם עני שאין לו מה לאכול. במקרים אלו מותר לעבוד בפורים. והכוונה על יום פורים ביום אבל בליל פורים או ביום של המוקפים לפרזים או ביום של הפרזים למוקפים - מותר .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.