הוספת שם אלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/03/16 14:11 ל באדר א'

שאלה

שלום. שמי בר, אני בת 20 ומתגוררת בדרום.

אני רוצה להוסיף שם מכמה סיבות: מספר אנשים סביבי שאין בניהם קשר אחד לשני שאני רואה בהם בעיניי מורי דרך הציעו לי.

נודע לי לפני כשבועיים כי בארמית פרוש השם "בר" הוא חוץ.

(חוץ למסגרת,חוץ לבית, חוץ למשפחה)

השם שאני חושבת להוסיף הוא אלה בשם פירושו:

ציטוט: "השם נקשר למשמעויות של ביטחון, הגנה, מחסה ובית, בצל הטבע הפראי ומיוחס אל הקשר של האדם עם האדמה ועם סביבתו "

 וברצוני לשמוע את דעתך לגבי השם

תודה

תשובה

שלום

מותר, ובלבד שתקראי כך על שם העץ אלה, ולא בהקשר לאל תאולוגי בלשון נקבה.
אולם הדבר אינו מומלץ, שכן עיקר השינוי בחיים מגיע מהעמקה במידות הטובות ובבחירה נכונה של המסלול האישי, עם הבנה מה תפקידך בעולם. לשם כך יש ללמוד אמונה ומוסר, ולא רק לשנות את השם.

כל טוב