מה נחשב מאחורי בתפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/02/16 15:19 כח בשבט התשעו

שאלה

שאומרים שאסור לעשות את שלושת הפסיעות בסוף תפילת י"ח כאשר יש מישהו מאחוריך, האם הכוונה שיש מישהו ממש בדיוק מאחוריך, או גם אם הוא מאחוריך בזווית, למשל הוא בדיוק מאחורי מי שיושב לידי, האם במקרה זה עדיין אסור לפסוע? אם עדיין אסור, איפה בעצם הגבול של מי שמאחוריך, כי הוא יכול גם להיות מאחורי מי שיושב במרחק 5 כסאות ממני בשורה שלי (שאז הוא מאוחרי בזווית מאוד כהה).

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מהצדדים רדיום ד' אמות מסביב, ומלפנים כמלוא עיניו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ