התחזקות ביהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/01/16 11:59 יט בשבט התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אני לומדת באולפנת צביה כוכב יעקב ומדריכה בבני עקיבא נפרד. בזמן האחרון אני מרגישה רצון רב להתחזק מבחינה דתית ואני אשמח לכמה תשובות מהרב שאולי יוכלו לעזור לי מבחינה זו.

1. האם אני צריכה לשמור נגיעה מדודים שלי? ואם כן איך אני יכולה להגיד להם את זה בלי לפגוע בהם?

2. אני באה ממשפחה שהבנות יוצאות לטיולים עם מכנסיים רחבות הדמויות לחצאית. האם זה מותר מבחינה הלכתית וצניעותית?

3.קשה לי מאוד עם כל הקטע של צניעות למרות שאני מצליחה לעמוד בזה ותהיתי אם אולי תוכל להסביר לי בדיוק את פשר הצניעות ולמה בנות כל כך מחויבות אליו {גם מבחינה חיצונית וגם מבחינהפנימית}.

4.כשאני עוברת ליד בנים או נמצאת בסביבתם אני מרגישה שהתנהגותי משתנה, ולא בהכרח לטובה. איך אני יכולה להרגיש בנוח עם מי שאני ולא לרצות לשנות את עצמי בגלל שיש בנים בסביבה?

5. מאוד קשה לי עם תפילה וברכות ורואה שאני נופלת בזה הרבה, אם מבחינה כזו שאני לא מכוונת, או מבחינה כזו שאני לא מתפללת\ מברכת כלל. איך אני יכולה להתחזק בזה?

6. האם יש לך ספרים ביהדות שתוכל להמליץ לי עליהם?

תודה על ההקשבה ואשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. נכון לשמור נגיעה מדודים. הקשיים וההתמודדות נדונו בתשובות רבות. אני מביא לך כאן קישורים:
https://www.kipa.co.il/ask/show/107217-נגיעה-בדודה
http://www.yelm.co.il/ask_show.asp?id=88496
http://www.havabooks.co.il/sms.asp?cat=158
2. קשה להגדיר מכנסיים רחבות. כשיש חצאית מעל המכנסיים אין שום ספקות.
3. הצניעות קשורה לשמירת הפרטיות. את לא תגלי לכולם את סודותיך, לא תתארי את כל רגשותיך, לא תשתפי בכל שאיפותיך וחלומותיך, לא תחשפי את כל מכתבייך.
חמור מכך לחשוף את הגוף הצנוע: אנשים מתענגים למראה אברים חשופים, האם תרצי לגלות להם את אבריך?
חשיפה של הגוף ברשות הרבים אומרת: אני מסורה להנאתכם, 'לטעום' ממני במבט עין. כמו סוכריה שכולם מלקקים אותה.
4. בין בנים ובנות יהיה מתח, תהיה התרגשות, אין לכך תקנה, כך הקב"ה ברא את העולם. זו הסיבה של איסור ייחוד – אין מפגש ידידותי בין בנים ובנות שמשוחרר ממתח (מלבד מפגשים בין בני משפחה או מפגשים מקצועיים של משימה משותפת וכד'). הפתרון האמתי הוא למצוא מבין כולם את הראוי להיות בן זוג ולהקים אתו משפחה.
5. אין מקום לומר על כך 'נפילה'. נפילה מתארת עבירה על איסור: אדם שעובר איסור נגיעה, או איסור גנבה, הלבנת פנים, שקר – זה נקרא נפילה.
אם לא מכוונים בתפילה או בברכה זו לא נפילה, זה חסרון שצריך לתקן אותו.
וודאי מי שלא מתפלל בכלל או לא מברך בכלל צריך תיקון גדול, אבל גם זה לא 'נפילה'.
הקפדה על תפילה וברכה מתחילה בהרגל נכון. תקבעי לעצמך סדר יום שיש בו מראש זמן לתפילה. תאכלי בצורה מסודרת על יד השולחן, בסבלנות – כך תהיה מסגרת של אכילה שיש לפניה ואחריה ברכה. אחרי שתתרגלי זה כבר יהפוך לדבר קבוע.
6. ספרים ביהדות יש תודה לא-ל בשפע עצום. כיום יש גם שעורים נפלאים באתרים רבים. כדי שיהיה לך עם מה להתחיל אמליץ לך על הספרים של הרב אבינר
http://www.havabooks.co.il/