מאכל שבריאים אוכלים לאדם חולה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/01/16 12:36 טו בשבט התשעו

שאלה

יש הלכה שאומרת שחולה שיש לו מיחוש - אף על פי שאסור לו לקחת מאכלים ומשקים המיוחדים לרפואה, מכל מקום מותר לו לאכול לרפואתו אכלים ולשתות משקים שגם בני אדם בריאים דרכם לאכלם או לשתותם לתענוג או לחיזוק. (כגון למצוץ לימון בפיו)

השאלה:

האם מדובר על מאכל שמותר לאדם בריא לאוכלו בשבת?

אם כן, מה הטעם לציין זאת, הרי ברור שאם לאדם בריא מותר קל וחומר לאדם חולה.

אם לא, מדוע צויין למצוץ לימון בפיו? האם זה אסור בשבת מטעם איסור פירות שזבו?

תשובה

שלום

מדובר באדם בריא עם מיקצת מיחושים, שהוא חמור יותר מחולה שאב"ס שהותרו לו דברים, ולכן מותר לו רק דברים שגם בריא אוכל כדרכו אך לא ענייני רפואה

כל טוב