שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/01/16 19:45 ו בשבט התשעו

שאלה

שלום רב!

אני בא מבית חילוני ולפני כמה חודשים התחלתי לנסות להתחזק.

לאחרונה התחלתי לנסות גם לשמור את השבת, אך פעמים רבות זה מתנגש עם התכניות של המשפחה ואני מרגיש שיש כאן בעיה. כמו כן פעמים רבות יש לי לחץ גדול בלימודים וקשה לי לא ללמוד בשבת (אם יש לדוגמה מבחן גדול ביום ראשון). אני מרגיש שאם אתחיל לסרב לגמרי לבוא למשל לארוחה משפחתית ביום שישי בערב או למסעדה וכו' זה יפגע באווירה במשפחה.

האם זה אפשרי שלבינתיים לתקופה הקרובה לפחות אחליט לשמור את השבת ככל שביכולתי, כלומר לפעמים כן ולפעמים לא? ולהשתדל כמה שיותר? או שצריך להחליט חד וחלק לשמור תמיד?

תשובה

שלום לך

חובתו של כל יהודי לשמור שבת אינה קשורה להחלטתו.
הוא חייב גם אם מחליט שכן וגם אם הוא מחליט חלילה שלא.

כשם שאין מושג 'להחליט לשמור שבת' כך אין מושג כזה של 'שמירת השבת' אלא כל מעשה ומעשה שאסור לעשותו בשבת הוא עבירה.
דוגמא: נהג הרכב עובר איסור בכל פעם שהוא לוחץ על הדוושה או שהוא מחליף אורות בנהיגה וכד'.

[למעשה]
אינך עוד ילד ועליך לקבוע את דרכך בעצמך.
קודם כל תקפיד בדברים שאינם פוגעים באחרים כמו לא ללמוד בשבת גם אם יש מבחן גדול ביום ראשון.

בנוסף תהיה מאד נחמד ומועיל ועוזר למשפחה כאשר הם בבית - זו ההזדמנות למצוא חן.
לאחר זאת כאשר תסרב ללכת למסעדה - יש סיכוי שזה יתקבל בהבנה.
אם לא הרי שכמו שתתגייס בקרוב לאן שאתה רוצה כך גם בענין שמירת השבת בסופו של דבר אתה הולך או לא הולך למסעדה. שמירת השבת קודמת לכיבוד הורים ובודאי לגיבוש משפחתי (שהוא ערך חשוב בפני עצמו)

בברכה ובהצלחה
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
דוד לוי

לשיחה נוספת ניתן להתקשר אלי הביתה 098987548