עוף בכשרות מהודרת

חדשות כיפה רבני כושרות 11/01/16 17:22 א בשבט התשעו

שאלה

שלום וברכה.

אני לא מבין לגמרי את הקריטריונים להמלצות שלכם על עופות מהדרין, אני שואל באמת בתום לב, לפני מס' חודשים הפסקתי לאכול עוף למס' שבועות, כי הבנתי שיש בעיות קשות בתחום הכשרות, לאחר מכן שוחחתי עם אחד מרבני כושרות שהרגיע אותי קצת, אני רואה שברשימת המומלצים שלכם נמצאים הרב מחפוד ובדץ בית יוסף, ואני תוהה, לגבי בית יוסף- עטרה, נשמעו עדויות חריפות על נהלי הכשרות שם, ולגבי הרב מחפוד, ראינו סרטונים שלו, שהוא שוחט בידיים רועדות, לא בודק סכין לאחר שחיטת בהמה, האם רשימת המומלצים שלכם נבדקה בצורה טובה, או שאלו פשוט כשרויות מוכרות שאתםססומכים עליהם? למען האמת, אני סומך יותר על הכשר של הרב צפניה או הרב אריאל על פני הנ"ל. כמובן שהרב לנדא, והעדה החרדית, אכן מפעילים מנגנוון פיקוד קפדני (אני מקווה). האם אני טועה? ואם כן איך מיישבים את הסרטונים בהם צפיתי, שהרב מחפוד מל תינוק עם ידיים רועדות ושוחט ללא בדיקת סכין, בניגוד לדברי מרן השו"ע?

חוץ מזה, מה לגבי עופות של חב"ד? הרב ביסטריצקי וכו'. האם מומלצים?

תודה רבה.

תשובה

חלק גדול מהדברים שאמר אחד הרבנים ש: "כל עם ישראל אוכל טריפות ונבילות, ואני הפסקתי לאכול בשר ועופות ואני אוכל רק דגים" , התבסס על ה"אדמו"ר מאלמין". עיין מה שאומר אותה רב על האדמו"ר מאלמין עכשיו:

http://www.shofar.tv/m/?TOPIC=videos