ברכה על חתיכה קטנה של לחם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/16 14:24 א בשבט התשעו

שאלה

"1. האם שאני מברך ברכת המוציא אני מחוייב לאכול מינימום של לחם, ומהו אותו מינימום?

2. האם שאשתי אפתה חלה ואני רוצה לקחת חתיכה קטנה לאכול כי זה טעים, אני צריך לברך על הלחם? כלומר מה המקסימום גודל חתיכה שאני צריך לקחת כדי לא לברך על הלחם?

3. אם לקחתי חתיכה קטנה ולא ברכתי כי לא הייתי צריך, כמה זמן אני צריך הפסק על לאכילת חתיכה קטנה נוספת כדי לא לברך עליה (כאשר אם היא מצטרפת לחתיכה הקודמת היא עוברת את המינימום הנדרש לברכה)

4. אם לקחתי חתיכה קטנה ולא ברכתי כי היא פחות מהמקסימום הנדרש בלי ברכה, וכמה שניות אחרי זה התפתי ולקחתי חתיכה קטנה נוספת שבפני עצמה לא צריכה ברכה (אבל אם מצטרפת לחתיכה הקודמת צריכה ברכה, ולא התכוונתי במקור לקחת אותה ולכן לא ברכתי על החתיכה הקטנה הראשונה), האם אני מברך על החתיכה השניה ומוציא ידי חובה בדיעבד את החתיכה הראשונה שהייתי אמור לברך עליה? או שאני לא מברך גם בחתיכה השניה.

5. לגבי סעיף 4, האם דבר זה נחשב מאוס כיוון שאיני מספיק מחושב?"

תשובה

בס"ד

שלום רב,

חייב לברך המוציא על אכילת כלשהו, לכן כבר באכילה הראשונה אתה צריך לברך המוציא, ממילא לכל שאר השאלות אין מקום.