כשרות מכשיר מרסק ירק

חדשות כיפה רבני כושרות 10/01/16 18:58 כט בטבת התשעו

שאלה

שלום, קיבלתי מוט חשמלי יד שניה לריסוק ירק (בד"כ משמש להפיכת מרק ירקות למחית). החלק של המוט שנוגע באוכל הוא ממתכת. אני לא יודעת למי הוא היה שייך בעבר ואין לי אפשרות לברר אם הוא שמר כשרות או לא. האם יש אפשרות להכשיר אותו?

(מצרפת קישור לתמונה דומה של המוצר http://www.topkitchen.co.il/files/catalog/media/PMX_98.jpg)

תודה רבה

תשובה

אפשר להכשיר אותו על ידי הגעלה. כלומר, להכניס את החלק שנוגע באוכל לתוך סיר מים רותחים.
אם אין לך מידע מדויק מה על השימוש הקודם אזי יתכן שגם צריך להטביל את הכלי.