חברה וקשר בגיל 18

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/12/15 19:40 א בטבת התשעו

שאלה

שלום הרב.

יש לי שאלה אישית קצת קשה...

אני בן 18 ואני בקשר עם בחורה צדיקה ואיכותית ויש בנינו אהבה והבנה הדדית עמוקה...

הבעייה היא שאנחנו יודעים שאין לנו אפשרות להתחתן אלא בעוד 4 שנים בערך כי אני בשיעור א' והיא קומונרית ואני צריך להיות בצבא או לקראת סיומו קודם ושנינו צריכים להיבנות כל אחד במקומו עוד...

אנחנו די אובדי עיצות וממש מפחיד אותנו להיפרד, ניסינו וזה מעסיק ומטריד..

אם הרב יכול לייעץ מה לעשות בבקשה...

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על הניסיון לברר את הדברים, ולא לפעול ללא מחשבה.
פעמים רבות כתבתי כך: אם זה עדיין באפשרותכם, ואתם מסוגלים להיפרד – זה בדרך כלל יותר טוב. בדיוק כפי שכתבתם, טוב יהיה כי תתפתחו כל אחד בנפרד, ולא תמשכו את הקשר הלא-ממומש ביניכם לאורך זמן.
ברם, אם הקשר מציף, וההיפרדות אינה עושה טוב כי אם תהליך "מעסיק ומטריד" – הדבר הנכון לעשות הוא להפוך את הקשר הזה ביניכם לחלק מהבניין שלכם ומהאתגר שלכם. לקבל על עצמכם לא רק שלא לעבור בשום אופן על ההלכה, כי אם למעלה מכך: לעסוק בנושאים ענייניים ומהותיים; ללמוד ביחד, להעשיר האחד את השני בעולמו הרוחני וכדו'. על ידי כך זה לא יהיה מקור לנפילה כי אם מקור להעצמה.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב ובהצלחה