גירושין צדק? או אפליה!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/12/15 14:29 א בטבת התשעו

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!

אני שומר תורה ומצוות ומשתדל לחיות בספירת אידאל התורה מתוך וודאות ובצורה בלתי מתפשרת צורת חיים כזו בימנו היא קשה ולא פשוטה בלשון המעטה בדורנו יש המון התמודדויות הן בהיבט ההלכתי והן בהיבט האמוני ההלכה שמהווה את המעשה הנכון שיוצר את השקפת החיים ואת רוחם ההיבטי הנפשי בחייו של היהודי לא מצליחה לפעמים לתת את המענה הנכון בסיטואציות המתרחשות בימנו עקב התחדשות המקרה שלא הופיע בדורות קודמים במקרים אלו נדרש מהאדם היהודי תשובה מתוך מבט תורני רוחני אמיץ ובלתי מתפשר למצוא את האמת על ידי אנשי רוח ה שמובלים את העדר כרועי צאן למקום הנכון לאחרונה בעודי מתבגר נתקל אני במספר מקרים לא קלים הן נפשית והן רוחנית מקרים כשאני נפגש במקרים אלו אין אני יכול לעבור לידם במבט דתי מתבטל לחלוטין שאומר "כל מה שעושה ה הכל לטובה" משום שאני רואה בזה דבר חסר אולי מקטנותי אך בקשת הבירור נדלקת בי בצורה חריפה מאוד נתקלתי השנה במוות מחלת נפש פדופילייה דתית ומה שאני מבקש להציג לך זה גירושין בשורות הבאות אנסה בצורה אובייקטיבית (אין לי יתרון בסילוף האמת משום שאני מחפש אותה) אז בבקשה הנה המקרה:

לפני כשנה התחתנה אחותי החתונה הייתה שמחה והיה בה הופעת משפחה חדשה בניין בישראל או אפשר לקרוא לזה אחת מחורבות ירושלים ריקודים שירים ב"ה היה טוב אך לאחר כמה זמן בחלוף רגש החתונה הבוער בקרב הזוג הצעיר התחיל הבעל להראות סימני התנהגות חריגים מאוד של חוסר יציבות וחוסר יכולת להסתגל למצב של נישואין הן מבחינה נפשית שהביאה איתה וזה ההן השני בעיה תפקודית במהלך הזמן אחותי מצאה מסמך המראה כי בעל חלומותיה הוא חולה נפש הוא לוקה במשך כמה זמן במחלת נפש מסובכת וחסרת חנינה והיא סכיזופרניה הגילוי המרעיש הביא איתו הרבה בכי והרבה שבר הבעל הכחיש טען שעבר לו שאין לו בכלל וזה לא משפיע עליו אחותי באופטימיות ניסתה להאמין בו ולתת לו עוד זמן אך זה נהרס עי שבר עמוק שקרה לו כשהיא נכנסה להריון הוא התחרפן איבד שליטה עצמית נעלם מהבית עושה מה שבא לו בלאגן שלם בעקבות ההתרחשויות האלה הוחלט להתגרש משום שיש פה סכנת חיים ממשית וגם בצורה טבעית אי אפשר לחיות ככה הוא החליט להיעלם לצפת בצורת צדיק הזייתי והיא נשארה לבד עם דירה שכורה ועם ילד בבטן עצובה שבורה עם דמעות בעיינים המשפחה שלו הזניחה לא הקשיבה לא התקשרה האשימה אותה והתכחשה לח

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ראיתי את כאבך וכאב האשה.
כדי להיות יעיל כדאי לפנות לרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף שליט"א. הוא אחראי על בתי הדין והוא יכול לעזור בשאלה כאובה זאת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחו
מכון התורה והארץ