חנוכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/12/15 08:45 כד בכסלו התשעו

שאלה

10305# בסדרת הספרים של הבית היהודי, בכרך של מועדים, בחנוכה, עמוד 126, סעיף ו,כתוב שבחנוכה קודם מזמור היום יאמרו "היום יום פלוני בשבת", ולא יסיימו לומר השיר שהיו הלוים אומרים על הדוכן כמו בשאר הימים.

השאלות:

1. האם הכוונה לא לומר ממש את המילים "השיר שהיו הלוים אומרים על הדוכן" אך כן לקרוא את השיר עצמו שלאחר מכן, כגון ביום ראשון "לדוד מזמור, ..."?

2. מה לגבי מזמור הושעינו שלאחר מכן, האם נדרש לאמור אותו בחנוכה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קשה לי להבין בדיוק את השאלה.
הכי נכון להתפלל בבית כנסת עם הקהל, כך תראה בעיניך כיצד נוהגים!
אי אפשר להיות יהודי כשר רק מהספר. צריך להצטרף לקהילה ולחיות יחד - על כך נאמר "גדול שימושה יותר מלימודה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3764000,00.html