קונפליקט בין בני זוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/05/15 11:47 כא באייר התשעה

שאלה

שלום וברכה.

בעוד כשלושה שבועות יש שבת כלה לחברה טובה של אשתי והיא מתעקשת ללכת למרות שזה כרוך בכך שאנחנו נהיה במקומות נפרדים.

האם זה ראוי ונכון?

אשמח לתשובה. תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עצם הפניה שלך אלינו מעידה על הכעס - הקושי והתסכול שיש לך בעניין.

אני מבקש להציג דברים בצורה שונה:

נסה לשנות נקודת מבט. לבחון את כל הנושא מכיוון שונה לגמרי. צא מהמקום של "מי צודק אני או את".
תתרחק מהעמדה ה-´פולנית´ של "כמה אני עתיד לסבול באשמתה!".

קח את הדיון למקום חיובי ובונה.
תהפוך זאת להשקעה חד פעמית באהבה - אני מבטיח לך תשואות אדירות.
זו מתנה גדולה שאתה יכול להעניק לאשתך.
תוותר בגדלות. תאמר לה: "אני לא יודע מי צודק אבל אני מבין שזה חשוב לך - אז זו המתנה שאני נותן לך - באהבה!!!"
תאמר זאת בחיוך רחב בלב מלא אהבה אמתית.
אולי לא תהיה לך שבת נוחה כל כך ונעימה - אבל הידיעה שאשתך מאושרת בזכותך, השמחה שאתה מעניק לה, כל אלו שווים הרבה יותר מ´קרבן´ השבת שאתה אולי מקריב.
בתקווה שזו תהיה מעתה הדרך שלכם לפתרון קונפליקטים.