קידוש המדינה הוא מעשה שטן או אתחלתא דגאולה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/04/15 13:52 כז בניסן התשעה

שאלה

לכבוד הרב אפרתי,

כיצד ניתן לדעת שהמאמץ לקדש את המדינה הוא מעשה של עבודת השם 'אתחלתא דגאולה' ולא מעשה שטן?

משה בן-ציון

תשובה

שלום

מקובלנו מרבינו הגר"א (מגילת רות א, יח)-
אם כלי הגוף קלים נעים ונדים בזריזות לעשות המצווה, אזי זהו סימן שמעורב בה עצת יצר רע גדול וסיגים הצריכים בירור וביעור.
אולם אם כלי הגוף כבדים ועצלים בעשיית המצווה, והאדם מרגיש שהוא צריך לפקוד עליהם לבצע את רצונו, אזי זוהי מצווה כדבעי, שכן הגוף טבעו להיות כבד בענייני הרוח.

וכך הוא בק"ו מפרט לכלל. אם מעשי כלל ישראל בדור האחרון בתקומת המדינה ומעשינו לקדשה, היו באים בקלילות הגוף הלאומי וללא מניעות וכד´, אזי אכן היה טעם לברר שמא מעשה שטן הוא זה.
אך אנו רואים את התגברות החיצוניים והס"א נגד המדינה ונגד המקדשים אותה בריבוי התורה, ואזי ברור שכל זאת מחוללת יד ד´ הנטויה עלינו לטובה. אלא שבתחיית הנשמה יש תחיית סיגים מהגלות, ועלינו לבררם בתחום הדעת לפני הגילוי השלם של שם השם במדינתנו.
בבכי יבואו ובתחנונים אובילם, אך הכל הולך ואור ב"ה הנה זה עומד אחר כותלנו.

כל טוב