לקנות ס"ת או דירה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/04/15 10:09 כז בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: אני מאד מעונינת להכניס ספר תורה ובכך לקיים מצוות קנית ספר תורה וכן להנציח אדם יקר לי. הבעיה: ההורים שלי מאד מתנגדים לכך למרות שאני זו שמשלמת לכך. הרקע לשאלה: אני רווקה בת 52. טרם התחתנתי וטרם קניתי דירה. אני מתגוררת בשכר דירה. חסכתי כסף כל השנים וההורים שלי טוענים שעדיף שאקנה קודם דירה. לעניות דעתי: השנים עוברות ואני מאד רוצה מצוות ולכן לא אכפת לי לקנות דירה פחות יקרה או להמשיך לגור בשכר דירה. שאלתי: האם בזה שאקנה ספר תורה אעבור על מצוות כיבוד הורים.

עלי לציין שאני חולמת כבר הרבה שנים על הכנסת ספר תורה.

אודה לרב על תשובה.

תשובה

שלום

לרוב האחרונים אינך חייבת להקשיב להורייך בנידון זה שאינו לצרכם הישיר, אך את חייבת לכבדם ולירא מהם בשפה ובעיקר בהוצאת ממון על צרכיהם. ויש חולקים.

לדעת רוב הראשונים אין חובה על אשה לכתוב ס"ת, אלא על האיש. ובנוסף, בימינו יוצאי ידי חובת כתיבת ס"ת בכך שרוכשים ספרי לימוד, ובנשים- ספרי אמונה והלכות נשים.

חישבי שוב על דברי הורייך, ובידקי אם זו המצווה היחידה שנשארה שטרם קיימת ועליה ראוי להוציא רוב כספך.

כל טוב