קבורת הנשוי בנישואים שניים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/04/15 21:47 כב בניסן התשעה

שאלה

שלום!

כהן שנפטר לפני כחודשיים, היה נשוי בפעם שנייה.

לנפטר יש בנים (כמובן כוהנים), לאשתו יש בנות, אין ילדים משותפים.

האישה שמה מצבה כפולה והבנים (הכוהנים) מתנגדים לכך.

האם לפי ההלכה, זכותה של האישה השנייה להיקבר בבוא יומה בחלקת הכוהנים ליד בעלה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין עמדה הלכתית חד משמעית בשאלה זו, והפוסקים עצמם כתבו דברים הפוכים.
ב"מעבר יבוק" כתוב שהאישה הראשונה היא זיווגו; ב"דברי מלכיאל" כתבו שבשל העובדה שהשניה תיפגע מאוד- דווקא השניה, ופוסקים אחרים העלו גם את השיקול שידגיש שנישואיו לשניה אינם פסולים, ועוד ועוד.
על כן, יהיה נכון לא להציע פיתרון חד משמעי ונכון תמיד למקרה כזה, אלא לדון בכל מקרה לגופו (למשל, כמה שנים היו נשואים; האם התגרש מאשתו הראשונה או התאלמן וכדו'). הדבר מתחיל בהערכה של רצון הנפטר (ובכלל עדיף שכל מי שנישא בשנית – יצווה מראש את רצונו), ובניסיון לפתור את הדברים בדרכי שלום ופישור וגישור, ולא לעשות מהנושא הזה דבר מה שיקרע את המשפחה ואת זכרונו של הנפטר, ואולי אפילו לא לקבור אותו ליד אף לא אחת מהנשים.

כל טוב והרבה שלום