סגולות לא עובדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/04/15 14:30 כב בניסן התשעה

שאלה

שלום רב!

אני בן 15 וקשה לי מאוד למצא בת זוג..לפעמים אני קורא סגולות למציאת בתזוג אבל איני רואה שזה עוזר.האם בגלל שאני מאונן לפעמים אז הסגולות לא עובדות..? אם אני מבטיח לאלוקים שאם הוא יביא לי חברה אז אני יפסיק לאונן אז לדעתך זה יעבוד?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

אתה לומד בעצמך את העובדה שלא עושים "עסקים" עם הקב"ה, ולא עושים סגולות.
הדבר לא קשור להתנהגות אחרת. הוא קשור לכך שהקב"ה לא עובד אצלנו, והוא לא מציית לדברים שאנחנו עושים, אלא להפך - אנחנו אלה שצריכים לציית למה שהוא תובע מאתנו. לא זו בלבד, אלא שבכלל לא בטוח שחברה הוא דבר טוב עבורך כעת, ובשל כך אנחנו מתפללים לריבונו של עולם "וימלא ד' משאלות לבנו לטובה", כדי להדגיש את העובדה שלא את כל משאלות לבנו אנו מבקשים שהוא ימלא - כי אם רק את הטובות לנו.
לכן, אני מציע כי תלך בדרך אחרת.

כל טוב והרבה שמחה