בחירות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/03/15 10:50 כג באדר התשעה

שאלה

אם אדם לא שומר תורה ומצוות פסול לעדות כך שאפילו אינו יכול להעיד על חתונה.

האם זה אומר שאסור לבחור בבחירות לממשלה אדם שאינו שומר תורה ומצוות?

תשובה

זה אומר קודם כל שאסור להצביע לאדם שהורשע בגניבה ומעולם לא עשה תשובה על כך בקול, ומעז לעמוד בראש מפלגה.
הרעיון הוא שרשע פסול לעדות.
ההגדרה של רשע של חז"ל לעדות (היינו שקטגורית מי שמגדיר עצמו כאחד שאינו שומר תורה ומצוות אינו אמין) לא עומדת במבחן המציאות בימינו. אין בכוחנו לשנותה עד שתקום סנהדרין אך ודאי שלא נחיל אותה על תחומים נוספים (הבו שלא לוסיף עלה).