בין אדם לחברו

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/02/15 12:38 ו באדר התשעה

שאלה

שלום רב,

שאלתי בעבר ולצערי עדיין לא קיבלתי תשובה והדבר מאוד חשוב לי

אי אמירת שלום לאדם שפגע בי ואומר לי שלום

כיצד יש להתייחס לזה?

מס' פעמים אדם שהתעלם ממני בשעת צרה , אומר לי שלום לאחר המקרה לצאת מידי חובה ואני לא עניתי לו בחזרה. האם זה בסדר? מה אומרת התורה על כך?

בברכה

תשובה

אני לא מכיר לחלוטין מה הסיטואציה. בעיקרון אם הוא פגע בך עליו לבקש מחילה. אך אם זו רק התעלמות יתכן שיש הסבר אחר , ואתה לא יודע מה הצד שלו כיצד הוא רואה את הדברים ואז יש מצווה לדון אותו לכף זכות.
כל זמן שהוא נדון לכף זכות יש מצווה להקדים שלום לכל אדם וקל וחומר להשיב לו!