תקנה דרבנו גרשום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/01/15 03:36 כ בטבת התשעה

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם התקנה של החרם של רבינו גרשום לגבי קריאת מכתבים של אחרים, עדיין תקפה היום?

רציתי גם לדעת מה הדין במקרה שאני לדוגמא קיבלתי מכתב ממשיהו. האם מותר לי לשתף את המכתב (או האימייל) עם אחרים לפי התקנה?

שאלה אחרונה, האם התקנה תקפה לגבי אפליקציות ששולחות תמונות לאחרים (כאילו האם התקנה תקפה לגבי שיתוף מידע עם אחרים באינטרנט או דרך אפליקציות בפלאפון)?

תודה,

גל אלון

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

התקנה היא לא לעיין בדבר ששייך למישהו אחר, ועל כן זה כולל מכתבים, מיילים, אינטרנט כל דבר שהוא מיועד לאדם מסויים והוא חתום אין לפתוח, ברור שמידע שנמצא ברשת בצורה פתוחה ללא סימנים וקודים הוא כמונח בר"ה גלוי לכל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום