משהו לא מסתדר לי בדור הזה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 06/03/14 15:59 ד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אם בנאדם עובד במקצוע שצריך לקבל בו נשים וגברים,

ויש לו מן הסתם הירהורי עבירה אבל הוא בכל זאת שומר

ברית האם יש לו שכר על זה? או שהוא אבוד גם ככה

בגלל המחשבות האלו שבמקרה והוא היה לומד בכולל

לא היו מגיעות בתדירות כזאת.

שאלה שנייה מה עדיף לעבוד בדוגמא שהזכרתי במקצוע

מכובד עם שכר גבוה או לסבול במקום בלי נסיונות כאלו

אבל עם שכר מינימום ולהרגיש תקע ומיואש בחיים.

תשובה

א. על כל הימנעות מנפילה, ממחשבה, מנפילה מחטא הברית, יש שכר גדול. שכר גדול מאוד.
ואף על פי שיצר הרע אומר לך, שאין לזה משמעות, שהרי אתה נופל בחטאים אחרים, אל תאמין לו. זה דרכו. האמת היא שכל דבר שאנו עומדים בייצרנו ולא נופלים בו, עושה נחת רוח גדול לפני הקב"ה.
ב. עדיף לעבוד בעבודה מכובדת, ולעמוד בניסיון. תאמר: "אין סיכוי, אני לא יכול לעמוד בכך". שוב יש כאן את עצת היצר. התורה שציוותה אותך מאמינה שאתה כן יכול. ובוויכוח הזה בין הקב"ה לבינך אם אתה יכול לעמוד ביצרך או לא, צר לי אך הקב"ה צודק.
הכל בידיים שלך.