קדיש על חיים חפר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/09/12 21:41 ב בתשרי התשעג

שאלה

הרב שלום ושנה טובה

אני מתכוון ללכת ללויה של חיים חפר שנפטר בחג.

הוא ביקש שלא יגידו עליו קדיש (!!), וזה מצער מאד כי השירים שלו של אהבת ארץ ישראל, והנה הוא מבקש שלא יגידו קדיש.

שאלתי אם אני יכול להגיד עליו קדיש למרות שהוא ביקש(בהלוויתו).

יוגב

תשובה

שלום

מצווה לומר עליו קדיש ולעבור על צואתו.
ואף שלא היה ירא שמים, מצינו בדוד שהעלה את אבשלום מגהינם בתפילותיו כמובא בחז"ל (עיין תו'ס ד"ה דאייתי בסוטה י:), וכן מובא בחת"ס בכמה מקומות שיש לומר קדיש גם על מי שאינו ירא שמים, בלשון המעטה. וקל וחומר על אדם ישר וטוב שאהב את א"י ואת עם ד', ולא חי באורח התורה רק משום שלא זכה להכיר את המאור שבה, שיש לומר עליו קדיש ולהעלותו מבאר שחת.
יש להצטער מאד על כך ששיבת ציון הנוכחית בתחילתה נעשתה בעיקר בידי אנשי דלא מעלי שאינם יראי השם ואינם מחוייבים למצוות. אך כך ד' מנהיג את עולמו, וכך נקבל, ובע"ה ההנהגה תתוקן בזה.

לכן לך ללויה ואמור קדיש בפני עשרה בצד, בלי לעורר מהומות כמובן אלא מתוך כבוד לסובבים.

כל טוב