גליה - מסרים מעולם האמת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/05/03 10:24 כג באייר התשסג

שאלה

שלום לרב!

לאחרונה קראתי ספר ששמו "גליה - מסרים מעולם האמת" ויש לי כמה שאלות עליו:

א. היא כותבת שם (עמ' 114) שיום העצמאות זה יום קשה לעם ישראל. האם להפסיק לומר הלל בגלל זה?

ב. בעמודים 51 ו 93 היא כותבת שאחרי שיבוא המשיח כבר לא יהיה אפשר לחזור בתשובה וזה לכאורה סותר את מה שכתב הרמב"ם בהל' מלכים,י"א,ד' ש"מלך מבית דוד...ויכוף כל העם לילך בה..." שמכאן, שאם המשיח יצטרך לכוף הוא כנראה כן יחזיר בתשובה!

ג. בעמ' 74 האמא שואלת האם זו נבואה והבת עונה: "אמא, זו מעין נבואה, אבל לא ממש נבואה! אבל אלה דברים הנאמרים על ידי שמים והעם צריך לקבלם ברצינות רבה! כי אלה דברי אלוקים חיים!"

מצד אחד הבת אומרת שזה לא נבואה אך מצד שני אלו דברי אלוקים חיים שצריך לקבלם ברצינות רבה(?!) מה זה אם לא נבואה?!

בנוסף לכך, כל הרבנים שכתובים בראש הספר אומרים לא להתייחס לתכנים. שתי שאלות על זה:

א. הבת אומרת בעמ' 74 לקבל ברצינות רבה את הדברים ומצד שני הרבנים (ביניהם הרב שטיינמן שליט"א) אומרים לא להתייחס לתוכן המסרים.

ב. אמנם הרבנים לא חתמו על הספר הספציפי הזה אלא הסכמותיהם לעניין בכללותו מובאות בספר, והם אומרים לא להתייחס למסרים, אז למה הם חותמים על ספר שכמעט כולו מסרים וברור שהם ישפיעו על אנשים?! אני אישית הושפעתי מהמסרים (ואני מרגיש שזה פוגע לי קצת בעבודת השם ובעיקר בתמימות ביחס לתורה שבע"פ כי ברגע שמגיעים מסרים בצורה כזו ולא על ידיי התורה זה נראה לי פגיעה!) ואני מכיר עוד שהושפעו. ובכלל מה האמינות של השיטה, של גליה בפרט ושל המסרים. בתודה מראש!

תשובה

בס"ד

[א] אסור לקבוע שום הלכה על פי מסרים מעולם האמת. ואפילו יבוא נביא ויאמר על דבר אחד מדברי תורה שאינו אמת - לא נאמין לו.

שים לב!!
נביא כמו ישעיהו ולא איזה אדם שספק יש לו גילוי אמיתי ספק לא.

ואם יום העצמאות נקבע על פי גדולי ישראל שקבעו כן על פי הגמרא וחז"ל - לא יכול לבוא שום אדם לבטל אותו כי אם בראיות ברורות על פי הגמרא וחז"ל.

[ב] ולא רק את הרמב"ם היא סותרת אלא גם את הפסוקים בתורה המדברים על "אם בחוקתי תלכו" שרדפתם את אויבכם. גם אחרי שנהיה בארץ ונחיה על פי התורה.

[ג] יש הרבה מדרגות בין נבואה לבין רוח הקודש לגילוי אליהו וגילוי נשמות צדיקים או סתם נשמות.

מסקנה - לך על פי התורה כי היא הדרך הנכונה ולא על פי מסרים מעולם האמת.
ובכלל שמעתי ממו"ר אבי כמה וכמה פעמים דברים נחרצים נגד השימוש במסרים מאנשים אוטיסטים וכד' מהסיבות שמנית בהערתך.