אשה מלמדת בישיבה תיכונית

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 10/01/12 14:31 טו בטבת התשעב

שאלה

האם מותר לאישה ללמד בישיבה תיכונית?

אם לא, כיצד ניתן להסביר שכמעט בכל הישיבות התיכוניות מלמדות נשים?

אני מבקש בכל מקרה מקורות לתשובה

תשובה

שלום.
בשולחן ערוך פסק המחבר כי אשה לא תלמד תינוקות מפני שאבותיהם מביאים אותם ללמוד, והמלמדת והאב ישהו יחד במצב אסור של "יחוד".
לא מצאנו התייחסות הלכתית האוסרת שאשה תלמד בנים אם אין חשש מבעיה זו של "יחוד", ואני מניח כי עד לפני כמאה שנים שאלה זו לא היתה רלוונטית כלל, כי נשים לא רכשו השכלה ולא לימדו בפועל.
אם המורה לבושה בצורה ראויה, לבוש שאינו חושף ואינו צמוד, הרי שאיסור הלכתי לא קיים. האם ראוי מבחינה חינוכית? אכן זו שאלה חשובה, וכל מערכת חינוכית תדון בה, ולפי ה"קודים" הנוהגים בחברה לה שייך מקום החינוך ינהגו.