ספר ''אוצרות חיים''

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 20/04/11 11:34 טז בניסן התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רוצה ללמוד את הספר אוצרות חיים של הרב חיים ויטאל זיע"א.. לאחר שלמדתי ברוך השם את הקדמות ויסודות הקבלה מהספר "שומר אמונים הקדמון".

שאלתי היא: עם איזה מפרשים אלמד את "אוצרות חיים".

תודה רבה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה צדיק.

אני ממליץ לך ללמוד את הספר הקדוש "[אוצרות חיים]" עם [פירוש מתוק מדבש] של המקובל הרב דניאל פריש זיע"א.

בפירושו הנפלא הוא מביא מדברי כל המפרשים: הן מדברי סבי המקובל האלוקי חכם סלמאן אליהו זיע"א בעל "הכרם שלמה " , והן מדברי המקובל האלוקי הרב יהודה פתיה ע"ה בעל "הבית לחם יהודה", הן מדברי המקובל האלוקי חכם שאול דוויק הכהן זיע"א בעל "איפה שלימה", "מזכיר שלום".. ועוד..

בהצלחה רבה בלימוד !!

ברכת ה´ עליך.