לימוד קבלה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/02/11 22:02 א באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

האם מותר ללמוד קבלה?

איזה ספרים להתחיל?

תודה רבה .

תשובה

בס"ד

שלום רב.

זכינו ברוך השם לגדול בדור כזה שכולם רוצים ללמוד קבלה, שכולם רוצים לעסוק ולהבין ולהפנים את תורת הסוד..

וידוע הוא [שבזכות לימוד הקבלה -תבוא הגאולה, על כן רבים עוסקים בה בעת הזאת ](ראה זוהר הקדוש פרשת נשא דף קכד´ ע"ב).

לכן [מצוה גדולה היא - להתעסק בלימוד הקבלה בזמן הזה ](עיין בהקדמת המקובל ר´ אברהם אזולאי זיע"א ל-אור חמה).

כותב הרב קוק ע"ה: "מי שמרגיש בעצמו , אחרי כמה וכמה נסיונות שנפשו בקירבו מתיישבת במנוחה [רק בעסק רזי התורה]- ידע נאמנה [כי לכך נוצר, ואל יבהילוהו כל מניעות שבעולם גשמיות ורוחניות.."]

(אורות הקודש חלק א´ עמ´ פז-פח, ועיין עוד במצות ראיה יו"ד סימן רמו´ על סעיף ד´, וראה אגרות ראיה ח"א איגרת עו´, ודלא כמו שכתב בזה בספר לאמונת עיתנו (הרב טאו) ח"ג עמ´ קלב´.. ומי שאומר כן- לא מבין בעניני עם ישראל וגאולתו.. כי כשאין לומדים קבלה -המשיח מתאחר (אבן שלימה לגר"א יא,ג)).

על כן - [מותר ומצווה גדולה] ללמוד קבלה בדורנו (עיין בהקדמת שער היחוד והאמונה לרבי אהרן מסטראשעליע זיע"א).

את לימוד הקבלה באופן מסודר יש ללמוד מרב מקובל אמיתי שיראת ה´ היא אוצרו (ולא מאיזה אדם מפוקפק) כי קבלה כשמה כן היא [לקבל].. [הקבלה עוברת היא במסורת מדור לדור.. ורק אחד שקיבל ממקובל אמיתי -יכול להעבירה הלאה...].

יש המון מקובלים היום שמלמדים קבלה (כדוגמת: הרב מרדכי שריקי, הרב בניהו שמואלי, הרב מרדכי עטיה, הרב ישראל אביחי, הרב תדהר אילון..)

מקובלים אלו הינם קדושי עליון, הבקיאים בפרד"ס התורה , בנתיבי ההלכה ובעומק הקבלה.

[אני ממליץ לך בתור התחלה ללמוד את הספר "אל סף הפנימיות- מבוא לקבלה- של המקובל הרב ישראל הס זצ"ל.

זהו ספר מעולה בתור מבוא לקבלה.]

אחר כך תלמד את הספר [שומר אמונים הקדמון].. ואחר כך "[אוצרות חיים]" עם פירוש מתוק מדבש..

התייעץ נא עם רבך המקובל שיסביר לך את הדרך העולה בית אל.

אז -חזק ואמץ אחי, יהיה ה´ עימך בכל אשר אתה עושה, אמן.