אריאל שרון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/10/10 13:50 כג בחשון התשעא

שאלה

לרב צהרים טובים

אשתי אמורה ללדת בעוד כמה ימים. חשבנו לקרוא לבננו אריאל שרון, אריאל על שם סבא מצד אחד, ושרון על שם אבא של אשתי שנפטר. מפריע לנו שזה יוצא השם של מי שגירש יהודים. מה לעשות? האם זה בסדר?

תודה רבה לרב

תשובה

שלום

בשעה טובה ומוצלחת.
הכל תלוי בכוונה. אם אתם מתכוונים על שם אבא וסבא, וגם לכוונת המילים- אריאל כשם בית המקדש, ושרון כשם חבל בארץ ישראל, אין בזה כל בעיה.
אמנם ראש הממשלה לשעבר עבר עבירה חמורה כשגירש יהודים מארץ ישראל, אך הוא אדם יהודי, ויש בו גם הרבה זכויות.
על כל פנים, אל תכוונו על שמו אלא כוונו על תוכן עמוק כנ"ל.
כמו כן יש לכאורה חשש שיצחקו על הילד ששמו מוזר והוא כשם ידוע של פוליטיקאי, אך אין בזה בעיה כי יקראו לו רק אריאל ביום-יום.

כל טוב