רבדים דעת הרב דוד חי כהן

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 06/03/03 18:46 ב באדר ב'

שאלה

מה דעת הרב דוד חי הכהן בנושא רבדים?

תשובה

אל אחינו בני ישראל אוהבי שמו ושומרי מצוותיו ועדותיו. בשנים האחרונות פשתה מספחת בקרב מכוני הוראה לבני ישיבות הסדר והתחילה להתפשט שיטת לימוד תנ"ך המטילה דופי בעמודי העולם, אבותינו הקדושים, מלכינו הצדיקים, ונביאי האמת והצדק. ולא די בצרה הזאת החלה המגיפה לחדור אל היכל הקודש לימוד התלמוד מעוז ומבצר תורת ישראל מאז ועד עולם. שיטת לימוד קלוקלת והרת אסון בשם רבדים חדרה לארמונות הישיבות כשהיא פוגעת בכל קדושת התלמוד שהיא כדברי הרמב"ם בהקדמתו שקולה כנגד הסנהדרין בבית המקדש. פשוט וברור שעל כל אוהב ד' וחרד לתורתו הקדושה להתרחק משיטה שוטה זו אלפיים אמה ולא לתת לה לקרב אל פתח ביתו. ולשומעים ינעם ועליהם תבוא ברכת טוב. וד' מציון ישאג ומירושלים יתן קולו והוא מחסה לעמו מעתה ועד עולם. כתבתי וחתמתי לכבוד התורה ולומדיה באמת.

דוד חי כהן.

נ.ב. אע"פ שראויה מחאה נמרצת לבוא מצד גדולי התורה ולא מקטני ארץ, אבל כבר אמרו חז"ל שבמקום שיש חילול השם ח"ו ... גם שומע ושותק ... והוא רחום יכפר.