''העברת זמן'' בקריאת שו''תים

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/02/03 11:52 יז באדר א'

שאלה

אם יוצא לי לשבת כמה שעות מול המחשב ולקרוא שו"תים באתר kipa.co.il...

האם זה נחשב ביטול תורה או בזבוז זמן?

או שזה דבר טוב?

תשובה

ב"ה

שלומות,

ברמה העקרונית, בעיני אם יש לך את הכוח לקרוא תשובות מדוע שלא תעשה זאת מתוך לימוד ספר מסודר שיביא אותך למפגש עם משנה סדורה הבונה את השקפת עולמך בצורה שלמה. אלא אם כן תאמר, שמה שמענין אותך זה השאלות ולא התשובות. יתכן, ויש מי שקורא את התשובות כאילו הוא מסייר במדור רכילותי וכך הוא זוכה להציץ אל נבכי הבעיות של אחרים. או אז, זה ביטול תורה ובזבוז זמן. אומנם, אם במקום לשוטט באתר תצפה בסרטי טלויזיה, ברור שעדיף השיטוט בכיפה. אבל, לכתחילה אין זה בכלל לימוד תורה וראוי לך לקבוע לימוד מסודר שיקדם אותך מעלה במעלות התורה עד שתזכה גם אתה להשיב תשובות במסגרת האתר...

כל טוב,

שי