דעת הגרז''נ והרב נבנצל שליט''א על שיטת רבדים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 17/02/03 01:30 טו באדר א'

שאלה

לכבוד הרב

מה דעת הרבנים הגאונים הרב אביגדור נבנצל והרב זלמן נחמיה גולדברג על שיטת רבדים?

בתודה יוחנן

תשובה

בעז"ה כ"ד אדר א' התשס"ג
שמועה לא טובה מעבירים עם ה', על אנשים בני בליעל שיצאו לדרוש דרשות של דופי ומסיתים את צעירי הצאן לכפור בתורה וכינו את כפירתם בשם לימוד רבדים להטעות את הבריות כאילו יש כאן שיטת לימוד, ותמימים עלולים להתפס ברשתם. ובאו לחלוק על רבינא ורב אשי שהיו סוף הוראה, כדרכם של הקונסרבטיבים שהתחיל בראשית דרכם זכריה פרנקל ומתחילה שם מסווה על פניו, אבל גדולי וצדיקי הדור הכירו את הריקבון שבדבריו. ובעוונותינו הרבים הצליחו להעביר מליונים מאחינו על דתם.
ולכן כדי לגדור גדר שלא תתפשט שיטתם הרעה, יש לכל מוסד שמחנך: ישיבות תיכוניות, ישיבות הסדר, מכונים להוראה, ישיבות גבוהות ומורים בבתי ספר, לפטר מיד כל מי שחשוד על למידת דבריהם, וקל וחומר שיש לפטר מיד מורים שמלמדים ביקורת המקרא רחמנא ליצלן, ולהכריז שכל מוסד שלא יקבל את הדברים, יש לאסור להורים לשלוח תלמידים לשם, וכן כל תלמיד עצמו יחפש מקומות לימוד אחרים.
ואף שעל ידי כך אולי ייצא להם הפסד כספי, חייבים לבזבז כל ממונם אפילו על איסור לאו, קל וחומר על עקירת התורה.
וכן אסור לרמי"ם להמשיך בעבודתם במקומות אלו שלא יקבלו הדברים.
וכל מקום שמלמדים הסטוריה יהודית, יש להקפיד ולקבל מורים שיביאו המלצה מרב חשוב, שמלמד על טהרת הקודש ולא נדבק בו כלשהו מכופרי התורה שבכתב ותורה שבע"פ.

הרה"ג הר' זלמן נחמיה גולדברג הרה"ג הר' אביגדור הלוי נבנצאל