שיטת רבדים 3

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/02/03 02:10 יב באדר א'

שאלה

קראתי באתר שאלה שנשלחה לאחד הרבנים באתר בה נאמר שהרב צבי קוסטינר עמד על טעותו לגבי שיטת רבדים.

א. האם הרב עמד על טעותו?

ב. כמו כן, ברצוני לדעת מנין לרב הוודאות ששיטה זו פסולה - האם הרב למד את שיטה זו? קרא עליה? במילים אחרות: כיצד הרב פסק בנושא בצורה כה נחרצת?

בתודה,

נתי.

תשובה

שלום רב.
א. לא עמדתי על טעותי ולא חזרתי כהוא זה, להיפך דעתי בנושא זה התחזקה.
ב. דיברתי עם ד"ר הייימן פעמיים. שמעתי שיעורים אותם העביר בשיטה. דיברתי עם תלמידיו. בדקתי וחזרתי ובדקתי עד שכתבתי את הדברים בצורה חריפה.

ד"ר היימן אומר לרבנים דבר אחד ובשיעורים דבר אחר.

שיטה שאומרת שסתמא דתלמודא זה סתם תבניות מחשבתיות, אסור לברך על לימוד של סתמא דתלמודא ברכת התורה ועוד דוגמאות למכביר, איננה לגיטימית והורסת את יסודה של תורה שבע"פ.

אנחנו ממשיכי תורה שבעל-פה.
אצלנו כל הש"ס כולו אמת, אין מילה מיותרת, אנו רואים את הש"ס כאחדות אחת גדולה של המשכת תורה שבעל-פה בעם ישראל.
מי שמוריד את ה"שקלא וטריא" מן הגמ' וטוען שהיא איננה תורה שבע"פ, עוקר את הגמ' מעם ישראל.
"והאומר דבר לסתור קוצו של יו"ד מדברי התלמוד לא ייחשב בכלל חכמי ישראל" (לשון הנודע ביהודה אבן העזר סימן עט').

לכן אסור ללמוד בשיטה זו באיסור חמור!! וצריך להוציאה מכל המוסדות בה היא נלמדת.

בברכה,
צבי קוסטינר.

נ.ב: במידה שמישהו רוצה לשמוע עוד לגבי הבעיות בשיטה זו ניתן להיכנס לאתר של ישיבת עטרת כהנים ולשמוע את הרב אבינר מסביר יותר על הבעיות החמורות בשיטה זו.
http://www.ateret.org.il/hebrew/lessons.php?s=1