לימוד תורה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 14/02/09 20:45 כ בשבט התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב, ותודה שהוא מתפנה לענות...

הרב, אם "המאור שבה מחזיר למוטב",

איך זה יתכן שאפשר למצוא אנשים שלמרות שהם לומדים תורה יומם וליל,

הם מושחתים מוסרית? אם המאור שבתורה מחזיר למוטב,

מדוע יש צורך ללמוד "מוסר"? שילמדו גמרא וזהו...

אמר הרב קרליבך: לפעמים מרוב שאדם עסוק ב"עץ הדעת טוב ורע",

הוא מפספס את "עץ החיים". איך זה יכול לקרות??

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב.
אז גם התורה שלהם לא אמתית.!!
לא כל מי שרשום בישיבה הוא באמת לומד תורה..
ולא כל מי שלומד הוא באמת יודע.
וכן לא כל מי שחושב שהוא לומד לשם ציון הוא מקבל את המאור של התורה.
אבל לדעתי המאור שבתורה נימצא רק בתורת הסוד ואלי לזה כיוונו חכמים.
כי את התורה הזו רצו המלאכים לקחת ממשה...
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן