כושרות - דו''ח מסעדות - עדכון

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 28/07/08 01:48 כה בתמוז התשסח

שאלה

קראנו באחד האתרים באינטרנט דו"ח של "כושרות" על הרבה מסעדות בירושלים, בהן רמת הכשרות ירודה.

האם באמת נבדקו הדברים לעומק, ומה האמת מאחורי הדו"ח?

תשובה

אני מודה לך על השאלה, כי היא נותנת לנו הזדמנות להתייחס לעניין.

אכן, ערכנו דו"ח ביקורת מקיף על כשרות מסעדות בירושלים.

[הדו"ח היה פנימי ולא נועד לפרסום.]
הדברים נכתבו כתשובה עבור אדם ספציפי, ולדו"ח הכתוב נלוו הסברים בע"פ.
לצערנו, הגיע הדו"ח לידים לא אחראיות, ומישהו שאין ידוע לנו מי הוא, פרסם את הדו"ח באינטרנט.
עם זאת, ברובו הוא אכן משקף את המציאות, אך יש בו מספר מקומות בהם נמצאו אי דיוקים או שיש צורך בהבהרות נוספות.

למשל, ביחס למסעדת ["הפתיליה"] בקניון מלחה, נכתב בדו"ח שיש להם רק כשרות של גוף לא מוכר.
בבדיקה חוזרת נמצא שיש להם כשרות רגילה של רבנות ירושלים, לא מהדרין.

בנוסף, ביחס לכל מקום שיש בו רמת כשרות רגילה, נכתב נוסח זהה של בעיות אפשריות. כמובן, ישנם מקומות שחלק מהבעיות אינן נוגעות אליהם, למשל, במסעדת ["פאפאגיו"] בתלפיות, לא מתעסקים כלל עם קמח, וממילא אין במקום בעיה של ניפוי או הפרשת חלה, וכן בשאר הדברים על זו הדרך, כל מקום לפי עניינו.

בירורים אלו, שאלות הציבור, הפניה לבעלי העסק ולמשגיחים פועלים את פעולתם, והתוצאות המיידיות מורגשות כבר עתה בשטח.
ככל שנדע מה לשאול ונדרוש לקבל תשובות מספקות וטובות, נצליח לרומם את רמת הכשרות בכל אתר ואתר.

בעזרת ה´ נעשה ונצליח!