תרומת איברים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/07 02:53 ט בתשרי התשסח

שאלה

שלום.

האם תרומת איברים במקרה של מוות, היא תואמת את רוח התורה.

במילים פשוטות: האם אני יכול לחתום בלב שקט על כרטיס "אדי"

אני רוצה תשובה ברורה בבקשה, כיוון שמה שמונע ממני כרגע לחתום על הפרויקט הנ"ל, למרות רצוני רב השנים. הוא החשש לפגיעה במשפחה, שהם חרדים.

אך אם אני בטוח במאת האחוזים בעניין ההלכתי, יהיה קל לי יותר להתמודד עם התנגדות המשפחה. (שבכל מקרה תתעורר רק אם אמות חלילה).

מחכה לתשובתכם, מקווה שהפעם היא תבוא...

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו נתונה במחלוקת בין הפוסקים, ואכתוב את עמדתי:
א. איני חושב שמותר לתרום אברים. עמדתי ההלכתית היא שחובה לתרום אברים, ולהציל חיי אדם אחר.
ב. חובה זו כפופה לעובדה שתרומת אברים זו תיעשה על פי ההלכה, והשאלה העקרונית היא קביעת רגע המוות.
ג. בשל כך, זה לא אומר שניתן לחתום על כרטיס אדי ללא חשש. יש לחתום עם סימון מיוחד שרק אם יהיה מי שהוסמך לכך על ידי הרבנות יהיה חלק מהוועדה.
ד. אינני מבין את העמדה החרדית, המוכנה לקבל אברים אך לא לתרום אותם. איני רואה בכך עמדה הלכתית אפשרית, ובוודאי שלא מוסרית.
ה. שורה תחתונה: לחתום על כרטיס אדי כי זו מצווה גדולה, ולסמן עליו כי יהיה רב בוועדה, ובעהי"ת לעולם לא להזדקק לזה.

כל טוב