קול גלגל של "שוטי הנבואה"

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/08/07 16:40 א באלול התשסז

שאלה

שלום! רציתי לדעת אם השיר "קול גלגל" של "שוטי הנבואה" נקרא כשר ? זה הרי מילים מהזוהר הקודש..

תודה רבה!! יומאושר !!

תשובה

ב"ה

שלום.

כן.

" קול גלגל המתגלגל ממטה למעלה" מזכיר לי את מילות השיר של שמרית אור. שיר שיש בו עוצמה על גלגולו של עולם ועל גלגולו של אדם ועל מימד הקדושה שנותן האדם לזמנו שהוא כמו גלגל ענק וכפי שאמר קוהלת "מה שהיה הוא שיהיה " [ולכן] "סוף דבר הכל (קול) נשמע את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל (קול) האדם" :

["אדם בונה ביתו בדם ויגע
מלילו ויומו
ובסופה עזה, ממש בן רגע
הוא חרב, כן, חרב עולמו.]

עוד שנה ועוד שנה
הזמן הוא גלגל ענק
ומחר עוד יום שממרומיו
נדאה למרחק.

[מעגל נפתח בכל שנה
ומעגל נסלח בכל שנה
ואם דבר לא השתנה
מחר ודאי נשחק.
מעלה כשזה טוב
ולא נורא כשמטה, אם זה רע -
תמיד יש עוד ברירה -
הזמן הוא כמו גלגל ענק.]

אדם אוהב תמיד בתום ולהט
ביומו ולילו
פתאום כמו רוח פרא לא נודעת
נעלם, נעלם חלומו.

[עוד שנה ועוד שנה
הזמן הוא גלגל ענק
ומחר עוד יום שממרומיו
נדאה למרחק."]

יום טוב,

עוזיאל אליהו,

.