שירה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/06/07 11:38 יט בסיון התשסז

שאלה

הרב שלום רב,

לעיתים, דווקא מהשירה המתחדשת וה"מודרנית" מתגלים בפנינו מקורות חדשים ביהדות. כך לדוג', שירם של "שוטי הנבואה"- "קול גלגל". מילות השיר הם כדלקמן: "קול גלגל המתגלגל ממטה למעלה, מרכבות סתומות הולכות ומתגלגלות. קול נעימות עולה, ויורד, הולך ומשוטט בעולם. קול שופר נמשך בעומקי המדרגות ומסבב הגלגל סביב". על פי הידוע לי, מילים אלו לקוחות מהזוהר.א. האם הרב יכול להפנות אותי למקור המדוייק של המילים. ב. האם הרב יכול לפרש את המלים דלעיל, ואפילו ברמת הפשט.

אודה מאד,

נעם

תשובה

שלום וברכה
א. אני לא בקיא מספיק בזהר כדי לדעת את המקור. ברם, צריך להיזהר מלקיחת דברי זהר ולהפוך אותם לדברי הופעה. תורת סוד נלמדת בסוד ולא מושרת מעל במות.
ב. לצערי, גם איני יודע לבאר מהו אותו גלגל.

כל טוב