להזמין חילונים לשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/05/07 18:17 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום ,

רציתי לשאול האם מותר לי להזמין חברים לשבת, כאשר אני יודעת שהם יצטרכו ליסוע?

(אני יכולה להזמין אותם לכל השבת , קרוב לודאי שזה לא יקרה)

- חשוב לי לציין שאני זה הקשר היחיד שלהם עם העולם הדתי, וזה מאד מעניין אותם, לדעת ולהיחשף?

תודה רבה מראש...

תשובה

ב"ה

שלום

זו שאלה מאוד קשה.
במציאות המורכבת ובמסובכת - נראה לי שנכון להזמינם לכל השבת ולהכין להם מקום ואוכל - ואם יסעו - יסעו.
בכל מקרה, זו שאלה לא פשוטה.
אני נוהג כך, כמי שבא מבית חילוני ורואה ערך עצום בשמירה על חיבור עמוק ביני לבין הורי ואחי.
יחד עם זאת, ככל שהזמן חלף והראיתי עד כמה מפריע לי שנוסעים באמצע השבת - החלו להישאר כל השבת!

הרבה אהבה, ולאט לאט.
והעיקר - להקרין שאנו רוצים אתכם לכל השבת! בלי סיפורים!

כל טוב,

שי