תנ"ך בשפה זרה שאינה לשון הקודש

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/08/17 11:16 יא באב התשעז

שאלה

כבוד הרב מוטי דשא שלום וברכה!

אני לומד אנגלית ומאוד קשה לי, וקניתי לאחרונה ספר תנ"ך (יהודי, מהוצאת קורן, ללא ספרי כפירה של הנוצרים) והתחלתי ללמוד ממנו, ואני מרגיש שאני לומד אנגלית יותר טוב דרך זה. השאלה שלי היא האם מותר לקרוא תנ"ך בשפה שאינה לשון הקודש המקראית, כגון אנגלית וכו' לצורכי לימוד חולין או אפילו לצורכי לימוד תורה. אני גם לומד רומנית כבר 8 שנים ואני רוצה לקנות תנ"ך בשפה הזו, אבל הבעיה היחידה שבארץ ניתן להשיג תנ"ך ברומנית של נוצרים, מהמיסיון, וכולל שם ברית חדשה של הגויים, זה בחינם ואני מרגיש שהגעתי למבוי סתום מבחינה רוחנית. מה אעשה?

תודה רבה.

תשובה

בוודאי שאם אדם רוצה ללמוד שפה זרה, ולצורך זה עליו לקרוא ספר. הספר הכי משובח והכי טוב לקרוא זה תנ"ך.

צריך שיהיה זה תנ"ך ולא ספר כפירה. וספרי המינים שיש בהם חלקים של עבודה זרה (הברית החדשה) הם כפירה ואסור לקרוא בהם.