''שפוך חמתך על הגויים''

חדשות כיפה הרב אייל קרים 25/10/02 10:51 יט בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב ,שלום.

אמנם פסח עוד רחוק מאיתנו ,אך רציתי לשאול,

מדוע אנו אומרים "שפוך חמתך על הגויים אשר לא ידעוך"? מה פרוש הדבר? האם אנו מבקשים מהקב"ה להעניש כל מי שאינו יהודי? ואיך זה ייתכן? הרי אלו שאינם יהודים לא אשמים בכך, ובעצם ה' עצמו ברא את העולם כך, שיש בו יהודים ויש לא יהודים, והאם אנו יכולים לבקש עונשים ללא יהודים, רק כי הם לא יהודים?

כל פעם מחדש מציקה לי הסוגיה הזאת. אשמח לקבל תשובה.

בתודה מראש, קרן

תשובה

קרן שלום

א. אנו מבקשים "שפוך חמתך..." בגלל הסיפא של הפסוק "כי אכל את יעקב", אך גויים שאינם מצרים לישראל, אינם בכלל בקשה זו.
ב.הקב"ה ברא גם את ישמעאל וגם את עשיו, ובכל זאת אנו מצווים להילחם בהם ולהתפלל על "ועלו מושיעים בהר ציון לשפוט את הר עשיו". כל זאת למען הרעיון הנשגב של ביעור הרע העולמי והשלטת מלכות ה' בעולם -"והיה ה' למלך על כל הארץ... ה' אחד ושמו אחד".וכן הקב"ה ברא את עמלק, שאנו מצווים להילחם בו ולמחות ממנו כל זכר מן העולם.

כל זאת משום שאנו חיים בעולם ה"תיקון". כל מה שברא הקב"ה צריך עשיה מאיתנו: "אשר ברא אלוקים לעשות".

בברכה
אייל קרים