פטור משמירת תורה ומצוות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/06/17 19:37 יט בסיון התשעז

שאלה

שלום רב, אושפזתי פעמיים בבית חולים פסיכיאטרי אבחנו אותי מעל לשנה במחלה נפשית הנקראת: " סכיזואפקטיב " או " סכיזופרניה " אני סובל הרבה בנפש קשה לי לנהל חיים עצמאיים וקשה לי לשמור על התורה לאחרונה נודע לי שאולי אני מוגדר כ" שוטה " ושאני צריך לשאול רב אם אני פטור מהתורה והמצוות, האם כן הדבר? אם הרב לא יודע אז בבקשה שיעביר למישהו שיודע כי אני לא יודע מי יודע לפסוק לי הייתי רוצה הקלה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

על מנת להכריע בסוגיה כה כבדה עלי להכיר אותך. תוכל להגיע לפגישה בתיאום מראש, ונתקדם בע"ה כפי דיני התוה"ק ועקב מצבך.

חזק ואמץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן