נשואה בטעות??

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/17 13:53 יח באב התשעז

שאלה

שלום.

לפני כמה ימים הלכנו לטיול כמה חברים, ידיד שלי מצא כפכף ואמר לי "הרי את.. בכפכף זה.."

הוא אמר את המשפט המלא..

היה שם כמה ידידים שלנו וכולם עברו בר מצווה אבל כנראה שרק אחד שמע וראה הכל..

מה לעשות?

האם זה שאנחנו נשואים??

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדי להחשב נשואים צריך שיהיו שני עדים אם אין שני עדים אין כאן כל חשש. כמו כן נראה שהבחור בכלל לא חשב ועשה זאת מתוך צחוק גדול, שאין אשה מסכמת להתקדש בכפכף שנמצא ולא ידוע כלל אם יש לו שווי של פרוטה, כיוון שאין אדם קונה כפכף אלא זוג כפכפים.

אבל מצד שני את צריכה להזהיר באזהרה חמורה את הבחור שלא עושים מעשי קונדס כאלו, ואולי הפעם הסתיים בטוב, אבל חלילה יכול להסתיים הרבה יותר גרוע, ולדעתי כדאי להזהר מאנשים קלי דעת. עדיף ללכת לטייל בכובד ראש וללא שטויות. ובכלל עדיף ללכת לטייל בנים לחוד ובנות לחוד, ואז מקרים מסוג זה לא יקרו אי"ה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ