נישואים קשים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 26/06/17 07:05 ב בתמוז התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

בני בן ה30 נשוי ואב לילדה בת שנה, אשתו מתחילה לא חשבנו שבשבילו אך כיבדנו את בחירתו והלכנו איתו בלב שלם,

בתקופה האחרונה בני פתח את ליבו וסיפר שחי חיים נישואין קשים עם אישתו , הוא מטפל בכל מטלות הבית והיא מטיחה בפניו שלא עושה דבר, מנבלת את פיה מקללת אותו קללות קשות וגם אותנו משפחתו שלא רוצה להגיע אלינו הבייתה ומרחיקה אותו ואת הנכדה.

בני מספר לנו על הקושי ועל מחשבותיו לעזוב ולהתגרש ושחוזר לביתו נעלמות ממנו המחשבות .

אני יודעת שמי שקרוב לה' יתברך יש לו הגנות אך לצערי אשתו הרחיקה אותו מהדת , גרמה לו להפסיק ללכת עם ציצית ביום יום לא ללכת לבית הכנסת בערבי שבת ולא להניח תפילין, נשאר רק עם שמירת השבת.

בשבוע האחרון הוא החליט שדי לו לחיות בסבל ואסף את דבריו וחזר אלינו לבית הוריו במטרה להתגרש אך אשתו לא הניחה לו והשתמשה במניפולציות שקשורות לביתו והחזירה אותו אליה.

אני נואשת מאוד מלבד תפילות ואמונה בה' יתברך אין לי דבר,

אינני רוצה לפרק בית בישראל אך אשמח לדעת אם יש תפילה מסוימת שאוכל לשאת?

אודה לתשובתך

תשובה

שלום וברכה,

ניכר שאת עוברת תקופה לא קלה בכלל. אין זה פשוט לראות את בנך סובל, ואינך יודעת כיצד לפעול במקרה הזה.

בנך, כפי שכתבת, כבר בחור בוגר וגדול. ואינך יכולה להחליט בעבורו מה לעשות וכיצד לפעול.

החשוב ביותר הוא שתהיו עבורו כתובת לצרכים השונים שיש לו.

הידיעה שיש לבנך אתכם זה הדבר הכי גדול שאתם יכולים לתת לו.

אינני יודע אם הוא צריך להישאר עם אשתו או בלעדיה, משום שהדברים תמיד יותר מורכבים, ורק בהכרת הסוגיה על כל פרטיה ניתן לייעץ בנושא.

הדבר המומלץ בעיניי זה להמליץ לו לפנות לייעוץ מקצועי כיצד להמשיך את דרכו מכאן והלאה. אולי יהיה נכון ללכת לטיפול זוגי על הבנתו.

נראה לי, שלא יהיה נכון כלל שתתערבו להם בקשיים שלו הרוחניים, או בבעיות הזוגיות שלהם.

תנסו רק לשדר לזוג אהבה, והכלה, והם כבר יחליטו את ההחלטות שלהם, כיצד לפעול ומה לעשות.

התפילה כלפי שמיא היא בהחלט חשובה והכרחית. ובזה ראוי להשקיע את הכוחות.

להתפלל שה' ייתן לבנך לקבל החלטות נכונות, ושיזכה לזוגיות טובה, ולשמחת חיים מתוך בריאות גוף ונפש.

מעבר לכך, אציע לך שתנסי לא להיכנס לכל המריבה בינו ובין אשתו, זה רק יגרום לתחושת מרחק גדולה יותר, והדבר לא יועיל.

בתפילה שתראו נחת ושמחה מבנכם ומנכדכם,

בהצלחה רבה,

הלל מרצבך