נטילת ידיים ועוד

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 21/08/17 20:44 כט באב התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי מספר שאלות בנושאים שונים.

1. אחרי שמברכים על המזון צריך לאכול מיד, האם אפשר לדבר רק אחרי שמסיימים את הביס?

2. בנטילת ידיים, האם מספיק לשפוך בפעם אחת לפחות רביעית על היד, ולאחר מכן שתי השפיכות הנוספות על אותה יד יכולות להיות פחות מרביעית?

3. האם צריך ליטול ידיים לאחר עישון סיגריה?

4. יש לי לפעמים בעיה של בריחת שתן קלה, ולצורך ברכות על האוכל אני מחליף כל פעם בגדים וזה מקשה מאוד, האם ניתן לברך גם בלי להחליף?

5. נוטלים ידיים לפני תפילה. האם גם לפני תפילה של לימוד תורה ( "שלא יארע דבר תקלה על ידי" וכו) והאם בכלל נוטלים ידיים לפני לימוד תורה?

6. האם נטילת ידיים שנעשתה שלא לצורך מותרת?

תודה רבה.

תשובה

1. טעמים מהמזון מיד לאחר הברכה , אלא אם כן מברכים שהחיינו ואז טועמים . צריך לסיים לפחות חלק מהטעימה ואז לדבר.

2.כן.

3. לא .

4. אם הדליפה רק בבגד התחתון אין בעיה. אם ישנה גם בבגד העליון תוכל לכסות את מקום השתן במפית וכדומה ולהמשיך לברך ולאכול . מברך אותך שתחלים במהרה.

5. אין חובה אבל זה דבר יפה ליטול ידיים לפני לימוד תורה .

6. אם סתם בא לך ליטול ידיים ללא ברכה אתה יכול, אך מברכים רק מתי שנצרכת ברכה .